• Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?


          • Veľmi veľa! Presvedčili nás o tom žiaci, rodičia, učitelia, priatelia a príbuzní, ktorí nám pomohli naplniť 60 krabíc niečím teplým, mäkkým, sladkým, slaným, niečím pre zábavu a hlavne láskou. Žiaci s radosťou na tvárach starostlivo vyberali a plnili krabičky, ktoré sme netradičnou kuriérskou službou odovzdali priamo koordinátorke tejto akcie pani Ing. M. Holej. Každý malý kuriér dostal za odmenu maličkú sladkosť a s dobrým pocitom pri srdiečku sa vrátil do školy. Veríme, že aj tento rok urobíme krajšie Vianoce pre tých, ktorým naše malé darčeky poputujú.

            Mgr. Andrea Pinterová

        • Hudobný adventný kalendár
          • Hudobný adventný kalendár

          • Milí žiaci!

            Pomaly sa k nám blížia vianočné sviatky. 

            Toto predvianočné obdobie si treba poriadne spríjemniť. Školský parlament pre vás vymyslel Hudobný adventný kalendár.

            Tento netradičný adventný kalendár bude spočívať v tom, že každý deň od 1. decembra až do 22. decembra budú v rozhlase počas veľkej prestávky znieť vianočné piesne a tak si spoločne skrátime dlhé školské dni a taktiež čakanie na vianočné prázdniny. Vašou úlohou bude za triedu v daný deň, ktorý vám bude určený v našom rozvrhu, vybrať 5 pesničiek, ktoré odznejú v rozhlase. Váš výber pesničiek oznámite v kancelárii zástupkýň v ten deň, ktorý vám bude určený, ráno pred vyučovaním.

            9.b-1.12.

            9.a-4.12.

            8.b-5.12.

            8.a-6.12.

            7.b-7.12.

            7.a-8.12.

            6.b-11.12.

            6.a-12.12.

            5.b-13.12.

            5.a-14.12

            4.b-15.12.

            4.a-18.12.

            3.b-19.12.

            3.a-20.12.

            2.b-21.12.

            2.a-22.12

                                                                                                                  Sofia Lukačková, školský parlament

        • Olympiáda z anglického jazyka
          • Olympiáda z anglického jazyka

          • Dňa 22. 11.2022 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády z anglického jazyka.

             

            V kategórii 1B sa umiestnili nasledovní žiaci:

                  1. miesto: Viktor Čúzy

                  2. miesto: Alexander Mechenski

                  3 .miesto:  Lukáš Matějka

             

            V kategórii 1A sa umiestnili:

                  1. miesto:  Annemarie Rosinská

            1. miesto: Eleanor Valachová
            2. miesto: Patrik Eliaš

             

            Všetkým, ktorí sa zúčastnili, ďakujeme a umiestneným žiakom gratulujeme. Annemarie Rosinskej a Viktorovi Čúzymu želáme veľa šťastia v okresnom kole.

             

            PhDr. Gabriela Čásrová, PhD.

        • OZNAM RODIČOM!!!
          • OZNAM RODIČOM!!!

          •  

            Na základe usmernenia Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, vedúca Školskej jedálne, žiada všetkých
            rodičov, ktorých sa deti stravujú v ŠJ, alebo by sa chceli stravovať/ dotované obedy/ od 01.01.2024, aby odovzdali novú návratku na stravovanie do 15.12.2023.

            Ďakujem za spoluprácu
            PhDr. Iveta Dallošová- vedúca Šj

             

            ZIadost_(navratka)(2).docx

        • Pribinka opäť bubnovala
          • Pribinka opäť bubnovala

          •  

            20. november je  už desať rokov na Slovensku spájaný s dňom, počas ktorého sa snažíme širokej verejnosti pripomenúť, že práva detí sú aj v 21. storočí nedodržiavané a mnohé deti sú vystavené fyzickému alebo psychickému týraniu, sexuálnemu zneužívaniu, zanedbávaniu alebo šikanovaniu.

            O právach dieťaťa počul takmer každý. Často ich však práve deti alebo ich rodičia používajú spôsobom, ktorý sa nám úplne nepáči a ide proti právam iných detí alebo dospelých.

            Takisto sa stretávame s častou, len formálnou vedomosťou, že existuje nejaký Dohovor o právach dieťaťa, ktorý by mal chrániť práva detí. Nevieme ale, aké je jeho praktické použitie a ako vyzerá uplatnenie práv v každodennom živote.

            Skúsme si to spoločne pekne vysvetliť.

            Detstvo je špecifické obdobie, ktoré si zaslúži špecifickú ochranu. Aby každé dieťa dosiahlo svoj plný potenciál, existuje od roku 1989 dokument Dohovor o právach dieťaťa, ktorý ustanovuje, čo všetko je preto potrebné zabezpečiť.

            Vzťah k deťom sa historicky vyvíjal. Genéza vývoja práv dieťaťa prebiehala v troch obdobiach.

            V prvom období sa k deťom pristupovalo skôr ako k majetku dospelých.  Deti, ktoré boli staršie ako šesť rokov, považovali za tzv. malých dospelých, a to znamenalo,že boli majetkom svojich rodičov a museli pracovať ako dospelí. Detská práca bola bežným javom  a deti tak boli súčasťou hospodárskeho systému na celom svete.Mnohé deti boli predávané do otroctva.Otcovia mali nad svojimi deťmi neobmedzenú moc a mohli s nimi zaobchádzať, ako chceli, pričom telesné tresty boli v tejto dobe súčasťou výchovy.

             Po prvej svetovej vojne a jej hrôzach dospelo ľudstvo k presvedčeniu, že je potrebné natrvalo zabrániť, aby sapodobné udalosti opakovali.
            Detstvo ako zvláštna etapa v živote človeka sa  objavuje v európskom myslení až v 17. – 18. storočí. A spája sa so školskou dochádzkou.


            O 20. storočí hovoríme ako o storočí práv dieťaťa. Celé toto storočie je považované za storočie boja o uznanieúplnej právnej subjektivity dieťaťa a uznanie jeho práv. Táto snaha vyvrcholila v prijatí Dohovoru o právach dieťaťa.

            Dohovor o právach dieťaťa je najrýchlejšie ratifikovaný a najširšie platný medzinárodný dokument o ľudských právach v histórii. Na jeho znení sa dohodli predstavitelia jednotlivých štátov v roku 1989 a Valné zhromaždenie OSN prijalo tento dokument 20. 11. 1989. Dohovor postupne ratifikovalo 195 krajín sveta. Štáty sa tým zaväzujú konať vždy v najlepšom záujme dieťaťa ako univerzálnom princípe.

             

            Na Slovensku platí Dohovor o právach dieťaťa od roku 1993. Garantuje deťom najvyššiu možnú právnu ochranu.

             

            Napriek tomu je realita často iná a mnohé deti sa aj dnes stretávajú s fyzickým alebo psychickým týraním, sexuálnym zneužívaním, zanedbávaním alebo šikanovaním.

             

            S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto sa od roku 2014 vždy 20. novembra organizuje podujatie Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť! Jeho cieľom je upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenúť potrebu včasnej prevencie v spoločnosti.

            Do Bubnovačky sa opäť zapojili aj žiaci a učitelia Základnej školy na Pribinovej ulici v Zlatých Moravciach. Pripomenuli sme si práva detí, spoločne sme hľadali, kde dochádza k ich porušovaniu v školskom prostredí. Zamerali sme sa aj na slovenské ľudové rozprávky. Našli sme veľa porušení práv Červenej čiapočky či siedmich kozliatok. Nakreslili sme veľké množstvo obrázkov. Potom sme ceruzky použili aj na bubnovanie. Aby nás bolo počuť! Veď hlas detí je dôležitý!

             

            PaedDr. Sylvia Halgašová

          • Aké je dnes počasie?

          • Počasie je téma, ktorou sa zaoberáme v každodenných rozhovoroch pri rôznych príležitostiach. Nie je tomu inak ani na hodinách cudzieho jazyka, pretože o počasí treba vedieť rozprávať aj v iných rečiach. 

            Slovná zásoba je základom poznania cudzieho jazyka. Mnohí učitelia cudzích jazykov mi iste dajú za pravdu keď poviem, že bez znalosti slovnej zásoby žiak nevie čítať, písať ani prekladať a už vôbec nie rozprávať. Preto osvojovanie si slovnej zásoby je alfou a omegou učenia sa cudzieho jazyka. Metódy, akými sa dá osvojiť, je veľa. S niektorými nápadmi prichádzajú aj samotní žiaci. Dôkazom toho sú aj žiaci 6.A, ktorí si na rozcvičenie slovnej zásoby pripravili množstvo hier. Žiaci vytvorili básne, ktoré sme potom na vyučovaní umelecky predniesli. Samozrejme, obsahovali kľúčovú slovnú zásobu - v našom prípade počasie. Prezentovaný bol aj krásny, ručne maľovaný obrázkový slovník s dôrazom na obrázky a pojmy o počasí. Nechýbalo ani pexeso, s ktorým sme sa s chuťou zahrali v dvojiciach. Vďaka týmto a iným aktivitám sme precvičili nielen toľko spomínanú slovnú zásobu, ale aj pamäť a pozornosť. Veríme, že učenie ďalších slovíčok už pre nás nebude také ťažké.

             

                                                                                                                    PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

          • Nový projekt eTwinning na Pribinke

          •                          

            Základná škola Pribinova sa zapojila do eTwinning projektu s názvom Zelená myseľ, ktorý bude trvať od novembra 2023 do marca 2023 s vybranými žiakmi z 9.b triedy.

            Deti sa budú zúčastňovať tvorby  videí, obrázkov, animácií a textov. V rámci celého projektu bude prebiehať aj videohovor so zúčastnenými školami v zahraničí- Grécko, Slovinsko, Taliansko. Projekt je zameraný na poznávanie rôznych kultúr, zdieľanie zvyklostí, rozvíjanie komunikačných zručností, ekologické aktivity a spoluprácu zapojených škôl, tvorbu výstupov v rôznych IT programoch. Komunikačným jazykom je angličtina.

             

            Plán aktivít projektu Zelená myseľ

            eko témy : Uhlíková stopa/chránené živočíchy a rastliny v mojej krajine/dekoratívne predmety z prírodných materiálov, život včiel, dôležitosť vody, elektroodpad, stromy v okolí mojej školy, prírodné zdroje v mojej krajine, prírodné krásy mojej krajiny, vzácne zvieracie druhy patriace do školského regiónu a krajiny

            • Každá škola bude skúmať 2 ekologické témy vrátane outdoorového výskumu a vyučovacie hodiny budú prebiehať vonku.

            november

            • Získame rodičovské povolenia.
            • Uskutočníme predprojektový prieskum.
            • Študenti vytvoria Avatarov.
            • Natočíme sa videá zúčastnených škôl.

            december

            • Školy si vyberú z ekologických tém
            • Každá škola bude skúmať a odovzdávať na twinspace výsledky svojho prieskumu. Štúdium vybraných ekotém bude možný z internetu, kníh a z outdoorového výskumu (spoločná práca).
            • Informácie zozbierané o témach budú zdieľané prostredníctvom online stretnutia.

            január

            • Každá škola bude skúmať a odovzdávať na twinspace výsledky svojho prieskumu. Štúdium vybraných ekotém bude možný z internetu, kníh a z outdoorového výskumu (spoločná práca).
            • Informácie zozbierané o témach budú zdieľané prostredníctvom online stretnutia.

            február

            • Vytvoríme logo projektu.
            • Vytvoríme príbeh na pokračovanie  (spoločná práca). Každá škola sa bude striedať v písaní niekoľkých odsekov o ekologickej aktivite v škole.

            marec

            • Vyučovacie hodiny budú prebiehať vonku
            • Na konci projektu sa uskutoční záverečný prieskum

             

            PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

        • Celoslovenská súťaž iBobor
          • Celoslovenská súťaž iBobor

          • V týždni od 6.11. do 10.11.2023 sa uskutočnila celoslovenská informatická súťaž iBobor. Celkový počet súťažiacich vo všetkých kategóriách na Slovensku bol 129 965 žiakov. Z našej školy súťažilo 349 žiakov, z ktorých sa 81 stalo úspešnými riešiteľmi. 1. miesto získalo 8 žiakov: E. Krnáčová 3.a, A. Mozešová 3.a, E. Csibová 3.a, D. Hudec 3.b, E. Kršáková 3.b, D. D´Alterio 3.b, H. Pavelková 3.b, J. Martinka 6.b. Všetkým ďakujeme za aktívnu účasť v súťaži a víťazom blahoželáme.

            Mgr. Andrea Pinterová

        • Majstrovstvá okresu v zrýchlenom šachu
          • Majstrovstvá okresu v zrýchlenom šachu

          • Dňa 6. 11. 2023 sa zúčastnili naši žiaci majstrovstiev okresu ZM v zrýchlenom šachu. V kategórii žiakov sa umiestnil náš žiak Michal Kéry z 8.B na krásnom 3. mieste. Na 2. mieste v kategórii žiačok skončila Natália Kozmérová zo 4.B. Obaja postupujú do krajského kola, ktoré sa koná 29.11.2023 v Nitre.

            Víťazom blahoželáme a prajeme úspešnú reprezentáciu školy v krajskom kole.

             

            PaedDr. Monika Páleník

        • Oznam
          • Oznam

          • Dobrý deň všetkým!


            Máme pre Vás skvelú správu!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej ste sami rozhodli. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e-shope: https://www.kraloveskoly.cz/pribinka/

             

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 22.11. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

             

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

        • Napísali o nás...
          • Napísali o nás...

          • Podpora ochrany duševného zdravia detí má zmysel

             

            Pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia sa v územnom obvode ÚPSVR Nitra v rámci Národného projektu Podpora ochrany detí pred násilím uskutočnila regionálna kampaň pod názvom „POZITÍVNA MYŠLIENKA  =  SOM :)“, ktorú  podporilo 23 škôl zapojením 2364 detí.

            Medzinárodné či svetové dni predstavujú príležitosť k pozastaveniu sa a zamysleniu nad ich posolstvom. Jedným z nich je aj Svetový deň duševného zdravia, ktorý nabáda k napĺňaniu dôležitej potreby každého z nás  a to byť v stave pohody, kedy sme schopní naplno využívať svoje schopnosti a  zvládať  situácie spojené so záťažou každodenného  života.

            Problematika ochrany duševného zdravia sa v súčasnej turbulentnej dobe stala  jednou
            z celospoločenských priorít. 
            Dôraz je kladený na rozvíjanie zručností potrebných k „zdravému prežitiu“ ako sú schopnosť
            odolávať tlaku, schopnosť adekvátnej reakcie na rýchlo meniace sa podmienky alebo
            negatívne  podnety z vonkajšieho prostredia. So zámerom podporiť budovanie psychickej
            odolnosti detí sa v období od 9. do 20.10.2023 realizovala na základných a stredných školách
            kampaň spojená s aktivitami,  v rámci ktorých bola deťom priblížená jedna zo zručností
            pre zachovanie zdravej mysle. Cez tvorbu koláží z obrázkov a myšlienok slávnych osobností
            vyvolávajúcich v deťoch pozitívne prežívanie bol vytvorený priestor pre uvedomenie si
            dôležitosti prijímania a uchovávania pozitívnych podnetov zo svojho okolia. Každý vnem
            v nás zanecháva svoju stopu (spomienku, myšlienku  či pocit). Prečo si nevyberať do svojej
            mysle iba tie, ktoré nás budú posilňovať a dokážu nám pomôcť vyvážiť a prekonať aj ťažké chvíle?
            Spoločná práca v triedach, zdieľanie pozitívnych výjavov z bežného života a motivačných výrokov,
            živá a obohacujúca diskusia účastníkov aktivity, zaujala deti aj samotných učiteľov.
            Myšlienky zdobiace koláže  detí ako „Nezáleží na tom, čo sa ti stane, ale ako to prijmeš“,
            „Minulosť už nezmeníte, ale budúcnosť máte stále vo svojej moci“,
            „Najhorším väzením je zamknuté srdce“, „Niekedy je šťastie pocit, niekedy je to rozhodnutie“,
             či „Pokúsme sa zanechať tento svet trochu lepší, než aký bol, keď sme do neho prišli“
            dokumentujú snahu detí disponovať návodom na spokojný život. Taktiež poukazujú na to,
            čo ich trápi a v čom im môžeme byť nápomocní.

            Veľké poďakovanie  patrí vedeniu zapojených škôl a ich pedagogickým a odborným zamestnancom za  podporu posolstva kampane a vytvorenie priestoru pre zmysluplnú interakciu s deťmi v téme ochrany duševného zdravia.

            V rámci okresu Nitra aktivity kampane realizovali Základná škola Beethovenova, Základná škola Škultétyho, Základná škola s materskou školou sv. Gorazda, Základná škola Fatranská, Základná škola kniežaťa Pribinu, Základná škola Tulipánová, Základná škola kráľa Svätopluka, Základná škola Benkova, Základná škola Krčméryho, Gymnázium Golianova a Stredná odborná škola techniky a služieb, ďalej Základná škola Branč, Základná škola Rišňovce, Základná škola Výčapy Opatovce. Z regiónu Vráble aktivity kampane  prebiehali na Základnej škole sv. Vojtecha, a  Základnej škole  Záborského. V rámci okresu Zlaté Moravce aktivity kampane realizovali Základná škola Robotnícka, Základná škola Mojmírova, Základná škola Pribinova, Základná škola Obyce a Spojená škola. Kampaň podporilo aj Reedukačné centrum.

             

            PhDr. Juliana Holá, koordinátorka ochrany detí pred násilím, územný obvod ÚPSVR Nitra

        • VIII. školský ples
          • VIII. školský ples

          • Milí rodičia, priatelia školy!

            Dovoľte nám v mene organizačného výboru Vás čo najsrdečnejšie pozvať na  VIII. školský ples. Dňa 9.2.2024 o 19:00 hod. Vás rady privítame v priestoroch hotela ViOn. Tešíme sa na spoločne strávené chvíle v dobrej nálade s DJ Matúšom Turzom.

            V cene vstupenky na Vás čaká prípitok, chutná večera, víno, nealko, švédske stoly, káva a samozrejme bohatá tombola. Naše milé pani kuchárky napečú štrúdle a pagáčiky.

            Slávnostnú atmosféru umocní krátky kultúrny program v podaní žiakov našej školy.

            Zároveň Vás chceme poprosiť, ak môžete akýmkoľvek spôsobom prispieť k úspešnému priebehu plesu, napríklad cenou do tomboly, neváhajte nás kontaktovať cez EduPage.

             

                                  Tešíme sa na Vás                               

            Mgr. Katarína Škulová

            Mgr. Alena Merčiaková

            za rodičov   JUDr. Terézia  Borčinová

          • Halloweenska párty

          •      

                  Chceme sa veľmi poďakovať všetkým, ktorí sa zúčastnili Halloweenskej párty.

            Veríme, že ste sa všetci výborne zabavili. Ďakujeme aj  pani učiteľkám a pánovi učiteľovi za pomoc.

                 Vyhlásenie súťaže kráľa a kráľovnej Halloweenskej párty - kráľovnou sa stala Andrea Beňová zo 7.a

            a kráľovskú korunu získal aj Miro Bánsky z 8.a..

             

            Blahoželáme a tešíme sa na ďalšiu akciu!

            Sofia Lukačková, 9.b

            školský parlament

             

          • Fotogaléria - vystúpenie pre starých rodičov

          • Október je vďaka pestrej palete farieb jesennej prírody azda najkrajším mesiacom. Podobne, ako je to s ročnými obdobiami, je to i s ľudským životom. I človek je krásny nielen vtedy, keď je mladý, rezko a svižne vykračuje, ale jeho krásu tvoria aj múdrosť a skúsenosti, ktoré mu vekom pribudli. 

            Staroba sa týka všetkých nás. Je prirodzenou súčasťou nášho života. Pripomína nám, aby sme si uctili seniorov a dali im najavo našu náklonnosť. Aj preto sme si vo štvrtok 26. októbra 2023 pripravili v priestoroch novej budovy malý kultúrny program pre starých rodičov. Kultúrneho programu sa zúčastnili žiaci 3.a, 3.b a 4.b triedy pod vedením svojich triednych učiteliek – Mgr. Andrey Pinterovej, Mgr. Marianny Škulovej a Mgr. Lenky Dibalovej.

            Nájdime si čas, vľúdne slovo a milý úsmev pre starších nielen počas októbra, ale kedykoľvek, aby sme im dokázali, že nám na nich záleží.

            Triedne učiteľky

        • Školské kolo Technickej olympiády
          • Školské kolo Technickej olympiády

          • Dňa 11.10.2023 sa v našej škole konalo školské kolo Technickej olympiády. Súťažilo sa v dvoch kategóriách:

            kategória A – dvojice žiakov ( 8. a 9. ročník ZŠ )

            B – jednotlivci – žiaci 5. – 7. ročníka ZŠ. Každej kategórie sa zúčastnilo 12 súťažiacich.

            Žiaci vypracovali písomný test, v ktorom načreli do hĺbky svojich technických vedomostí.

            S radosťou môžeme konštatovať, že z každej kategórie nám postúpili súťažiaci do okresného kola, ktoré sa bude konať 23.11.2023.

            Z kategórie A postúpili: Alex Končal z 9.a a Matej Martinka z 8.a.

            V kategórii B bude našu školu reprezentovať Ela Šabíková 7.a..

            Úspešní riešitelia v kategórii A: Radoslav Čásar 8.a., Hana Jakubcová 8.b., Adam Haladej 9.a., Diana Čaládiková 9.a., Hana Gajdošíková 8.a., Michaela Sojková 9.a. a Sebastian Frajka 8.a.

            Všetkým súťažiacim blahoželáme a postupujúcim prajeme veľa šťastia v okresnom kole.

             

            Mgr. Adrián Ballay

          • Jeseň v škole

          •       Jeseň ako ročné obdobie je mimoriadne inšpiratívna téma. Jej čaro sme sa snažili zachytiť aj počas hodín výtvarnej výchovy a výsledok stojí za to. Žiacke práce tak môžu zdobiť interiér školy a spríjemniť pobyt v nej.

                 No neinšpirovala nás len jeseň. Vyrábali sme tiež záložky pre partnerskú školu v Českej republike. Ako to dopadlo? Veď posúďte sami!

             

            Mgr. Katarína Škulová

        • Jesenná šaráda
          • Jesenná šaráda

          •    Slnečné leto vystriedala pestrofarebná jeseň. Tekvice dorástli do úctyhodných rozmerov. Gaštany opúšťajú svoj pichľavý úkryt a cupkajú na zem. Listy hýria prekrásnymi farbami.

               Nastal ten správny čas na Jesennú šarádu – súťaž v tvorbe najkrajších jesenných dekorácií. A tak sa v utorok 17. októbra Základná škola na Pribinovej ulici zaplnila najrozmanitejšími prírodnými materiálmi – tekvicami veľkými aj malými, oranžovými aj zelenými, gaštanmi, listami, kukuričkami aj jabĺčkami. Starší a mladší žiaci spojili svoje sily a tútorské triedy sa pustili do prípravy najkrajšej jesennej ozdoby.  Kreatívnu činnosť sme využili na to, aby sme opäť podporili priateľstvo a dobré vzťahy medzi žiakmi našej školy. My tomu hovoríme TÚTORSTVO. Veľkí a malí spoločne vymýšľali, tvorili, vyrezávali, vystrihovali, aranžovali... Nápadom  sa nekládli žiadne hranice a pod rukami šikovných žiakov vznikali prekrásne jesenné kytice, zubili sa tekvice, ožívali zvieratká a lesní škriatkovia.

               Nápadité jesenné výtvory teraz zdobia priestory našej školy. Veríme, že sa budete inšpirovať a milé jesenné dekorácie ozdobia aj vaše domácnosti.

                                                                     

            PaedDr. Sylvia Halgašová,

            koordinátorka programu Otvorené školy

             

                 V utorok 17.októbra sa v našj škole uskutočnila tvorivá aktivita s názvom Jesenná šaráda.

                  Žiaci z tútorských tried, malí s veľkými, spoločne tvorili jesenné dekorácie, vyrezávali tekvice, vyrábali zvieratká, či už z papiera alebo prírodných materiálov.

                 Našli sme si nových kamarátov, užili si pekný, tvorivý a zábavný deň  na Pribinke, a tým privítali jeseň.

                Všetky diela boli úžasne kreatívne a inšpiratívne. Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili a aj pani učiteľkám a pánom učiteľom za pomoc.

            Sofia Lukačková, 9.b

            školský parlament

          • Súťaž o najchutnejší jablkový koláč

          •  

                V piatok 20.októbra bol Deň jablka na Pribinke. Naša škola sa ho rozhodla osláviť, a tak vymyslela pre prvý stupeň jablkové hody a pre druhý stupeň súťaž o najlepší jablkový koláč. 

                Mladší žiaci si so sebou do školy priniesli jablkové občerstvenie, rozdelili sa so svojimi spolužiakmi a spolu hodovali.

                Starší žiaci sa zapojili do súťaže a ich úlohou bolo pripraviť koláč a pri jeho príprave sa odfotiť. Prihlásilo sa 18 tímov s 27 účastníkmi.

            Naša porota všetky koláče poctivo ochutnala a spoločne sme vybrali výhercov. Zvyšné koláče sme rozdali do tried a na ochutnanie aj našim učiteľom.   

               Súťaž dopadla výborne, veď posúďte.                                                                        

            Nina Valachová, 9.b

            školský parlament

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž o najchutnejší jablkový koláč.